Βασικά ασφαλιστικά λάθη που θα έπρεπε να αποφύγετε

Βασικά ασφαλιστικά λάθη που θα έπρεπε να αποφύγετε

Είναι σημαντικό να έχετε βασική ασφαλιστική κάλυψη. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά οικονομικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε επαρκή κάλυψη για τις ανάγκες σας. Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η βασική ασφάλιση θα προστατεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία και τα οικονομικά σας από ένα ατύχημα ή άλλη καταστροφική κατάσταση. Ωστόσο, είναι συνηθισμένο να γίνονται λάθη όταν πρόκειται για ασφάλιση και κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μεγάλο κόστος. Ας δούμε ποια είναι τα πιο βασικά λάθη που κάνουμε με την ασφαλιστική μας «ομπρέλα».

-Η επιλογή να μην έχουμε καν τη βασική ασφαλιστική κάλυψη

Αρκετοί ανάμεσά μας θεωρούν ότι χωρίς ασφάλιση εξοικονομούν χρήματα. Πρόκειται για το πιο δαπανηρό ίσως λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν. Η ασφάλιση αυτοκινήτου κατ’ αρχήν επιβάλλεται με νόμο να υπάρχει. Οτιδήποτε άλλο είναι απολύτως παράνομο και αν εμπλακείτε σε ατύχημα και διαπιστωθεί ότι δεν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου, θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσετε. Ακόμη, πρέπει να έχετε ασφάλεια ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη του σπιτιού για να καλύψετε κλοπές και πυρκαγιές. Επιπλέον, χρειάζεστε απολύτως βασική ασφάλιση υγείας. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλισης υγείας, θα πρέπει τουλάχιστον να πάρετε βασικό πρόγραμμα. Πολλοί άνθρωποι πτώχευσαν ακριβώς επειδή δεν είχαν ένα βασικό πρόγραμμα υγείας. Βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που υπογράψατε πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις. Η ασφάλιση αναπηρίας μπορεί επίσης να σας προστατεύσει σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας. Όταν αναλογιζόμαστε την ασφαλιστική μας κάλυψη πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε οικογένειες που μπορεί να υποφέρουν από μια λάθος απόφασή μας.

-Η υπερβολική ασφάλιση…

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κοστίζει πολύ είναι να υπερασφαλίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσετε πόση βασική ασφάλιση χρειάζεστε πραγματικά. Θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ασφαλιστικό πράκτορα (συνήθως ανεξάρτητο είναι καλύτερο) σχετικά με τα περιουσιακά σας στοιχεία, το προφίλ σας, το οικογενειακό σας ιστορικό υγείας και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σας για να βρείτε το πακέτο που πραγματικά είναι τόσο όσο για εσάς.

-Έχετε τη λάθος ασφάλιση

Ένα ακόμη λάθος που μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα, είναι να πληρώνετε ένα πρόγραμμα που είναι λάθος για τις ανάγκες σας ή δεν έχει ανανεωθεί ώστε να συμβαδίσει με τις τρέχουσες απαιτήσεις σας, από τον καιρό που το υπογράψατε. Τις ασφαλιστικές σας συμβάσεις θα πρέπει να τις αναθεωρείτε ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε κάθε φορά. Ακόμη, μπορεί να πληρώνετε πολύ ακριβά κάποιες παροχές που άλλοι λόγω του σημερινού ανταγωνισμού, πληρώνουν στη μισή τιμή. Ως παλιός πελάτης, πρέπει να έχετε άλλη αντιμετώπιση από την ασφαλιστική σας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει εσείς να διεκδικήσετε. Οι ίδιοι δεν θα σας ενημερώσουν ποτέ.

Share This

Leave a Comment