Τι να περιμένουμε στη Black Friday 2018

Τι να περιμένουμε στη Black Friday 2018

Πολλές οι εκπτώσεις που πραγματοποιούν οι εμπορικοί σύλλογοι με σκοπό να τονώσουν την αγορά, στη διάρκεια του χρόνου. Εκείνες όμως οι εκπτώσεις που ο καταναλωτής προσδοκά περισσότερο από άλλες, διαρκούν μια μέρα μόνο. Η Black Friday είναι ίσως η πιο αγαπημένη μέρα εκπτώσεων για τους καταναλωτές, αφού βλέπουν τις τιμές των προϊόντων του πόθου τους να πέφτουν σημαντικά. Στην Black Friday συμμετέχουν όλων των ειδών τα εμπορικά καταστήματα. Η ευκαιρία άλλωστε για όφελος δεν αφορά μόνο τον καταναλωτή. Παραδοσιακά κάθε τέτοια μέρα, οι επιχειρήσεις –καταστήματα και αλυσίδες- σημειώνουν μεγάλους τζίρους. Γι’ αυτό άλλωστε αυτή η Παρασκευή “βάφτηκε” μαύρη! Το μαύρο μελάνι ήταν αυτό με το οποίο σημειώνονταν οι μέρες κερδοφορίας για μια επιχείρηση ενώ με κόκκινο σημειώνονταν οι κακές μέρες.

Τι να περιμένουμε, λοιπόν, στη Black Friday 2018; Θα δούμε τα εμπορικά καταστήματα να επικοινωνούν τις προσφορές τους με κάθε τρόπο αρκετές μέρες πριν. Με newsletters, με διαφημιστικά έντυπα, με αφίσες στους δρόμους, τεράστια αυτοκόλλητα στις βιτρίνες και φυσικά διαφημίσεις στα Μέσα. Τα πιο ευφάνταστα -ή και όχι- σποτάκια θα επιστρατευθούν για να προσελκύσουν τον υποψήφιο αγοραστή. Μια μεγάλη γιορτή της αγοράς που προετοιμάζεται για να υποδεχθεί το καταναλωτικό κοινό. Θα δούμε τους καταναλωτές –εκπαιδευμένους πια στο να ψάχνουν- να συγκρίνουν τιμές και προσφορές και να κρατούν σημειώσεις προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό που περισσότερο τους συμφέρει. Θα δούμε ουρές έξω από εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Θα δούμε γκρίνιες για εξάντληση αποθεμάτων και παραπονάκια για την εξυπηρέτηση. Όλα κατανοητά και όλα αναμενόμενα αυτή τη μέρα “τρέλας” αλλά και χαράς για την αγορά.

Η Black Friday είναι μια μέρα που πραγματικά αξίζει να εκμεταλλευτεί κανείς. Έχοντας συγκεντρώσει ένα ικανό budget, εξοικονομώντας χρήματα από αγορές που θα γίνονταν εν βρασμώ τους προηγούμενους μήνες, στην Black Friday μπορείτε να αποκτήσετε προϊόντα που κοστίζουν ακριβότερα και τα οποία σε κανονικές συνθήκες εκτός εκπτώσεων, δεν θα αποκτούσατε με μεγάλη άνεση. Προτιμήστε εμπορικά καταστήματα και αλυσίδες που είναι αξιόπιστα για την ποιότητα και γνησιότητα των προϊόντων τους, παίρνοντας πάντα και τις αντίστοιχες εγγυήσεις.

Δεν ζούμε σε έναν κόσμο ονειρικό και αυτό το ξέρουμε όλοι. Οι παγίδες και αυτή τη μέρα χαράς για την αγορά δεν είναι λίγες. Μεγάλη προσοχή στην αρχική και την τελική τιμή. Αρκετά καταστήματα θεώρησαν έξυπνο να “παίξουν” με αυτό σε βάρος του καταναλωτή, ανεβάζοντας για παράδειγμα την αρχική τιμή του προϊόντος σε σχέση με προηγούμενες μέρες, με σκοπό να παρουσιάσουν μια δήθεν μεγαλύτερη έκπτωση. Και φυσικά, μεγάλη προσοχή και με την αξιοπιστία του καταστήματος που επιλέγουμε για μια αγορά ειδικά αν αυτή είναι αγορά ακριβού προϊόντος. Η εγγύηση είναι το Α και το Ω και φυσικά το να ξέρει κανείς ότι το κατάστημα θα υπάρχει και την επόμενη μέρα!

Share This

Leave a Comment