Προϊόντα που θα έπρεπε να αποφεύγετε να αγοράσετε από το super market

Προϊόντα που θα έπρεπε να αποφεύγετε να αγοράσετε από το super market

Τα προϊόντα για τα οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω, δεν είναι απαγορευτικό να τα αγοράσετε από το super market. Είναι όμως πιο οικονομικό να μην τα αγοράσετε και θα σας εξηγήσουμε τους λόγους. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι μόνο ζήτημα εξοικονόμησης χρημάτων αλλά και ζητήματα που αφορούν την υγεία μας.

-Οι έτοιμες σαλάτες

Οι έτοιμες σαλάτες είναι μεγάλη ευκολία για την νοικοκυρά. Ανοίγετε το σακουλάκι και βάζετε τη σαλάτα στο μπολ σύμφωνα με τις οδηγίες… Είναι λάθος. Αν τις επιλέγετε θα πρέπει πάντα να πλένονται σχολαστικά αφού τα βακτήρια που συγκεντρώνονται είναι απεριόριστα σε αριθμό. Ακόμη, δεν γνωρίζετε τις συνθήκες συλλογής και κοπής τους. Πώς, λοιπόν, να τις βάλετε απευθείας στο πιάτο. Τέλος, τα 100 γρ. μιας τέτοιας έτοιμης σαλάτας, κοστίζουν τριπλάσια από το να πάρετε για παράδειγμα ένα ολόκληρο μαρούλι από το οπωροπωλείο.

Πράσινο τσάι σε πλαστικό μπουκάλι

Σύμφωνα με έρευνες ένα ποτήρι πράσινο τσάι που θα φτιάξετε στο σπίτι με εμβαπτιζόμενο φακελάκι ή χύμα τσάι, αντιστοιχεί σε 20 πλαστικά μπουκάλια πράσινο τσάι από αυτά που αγοράζετε από το super market. Είναι λοιπόν προτιμότερο, αν θέλετε να επωφεληθείτε από τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, να το φτιάχνετε μόνοι σας.

-Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού είναι προϊόντα με σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Ακόμη, δεν περιέχουν φρέσκα φρούτα αλλά άρωμα φρούτων που επιτυγχάνεται με τεχνητό τρόπο. Αν θέλετε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού, είναι προτιμότερο να το φτιάξετε μόνοι σας. Προσθέστε στο απλό γιαούρτι, χυμό από φρούτα ή ψιλοκομμένα φρούτα και θα έχετε ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα… και χωρίς την περιττή ζάχαρη των έτοιμων σκευασμάτων.

-Καρυκεύματα και μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά σας και τα καρυκεύματα είναι προτιμότερο να τα αγοράζετε από καταστήματα μπαχαρικών. Είναι πιο φρέσκα και πιο γνήσια στη γεύση τους. Τα συσκευασμένα καρυκεύματα που βρίσκετε στα ράφια των super market είναι για καιρό –μήνες ή και χρόνια- κλεισμένα σε νάιλον σακουλάκι ή πλαστικό και γυάλινο κουτάκι. Θα το δείτε και μόνοι σας πόσο πιο έντονη γεύση έχουν τα χύμα μπαχαρικά που θα βρείτε σε μαγαζάκια που πωλούν μπαχαρικά και καρυκεύματα.

-Ψωμί

Κάνετε λάθος αν πιστεύετε ότι το ψωμί που αγοράζετε από το super market είναι φρέσκο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έτοιμα κατεψυγμένα ψωμιά, που φουρνίζονται απευθείας από την κατάψυξη! Μπορεί να είναι νόστιμα, τραγανά και να μοιάζουν φρέσκα αλλά δεν είναι. Συν τοις άλλοις για να διατηρηθούν, έχουν σοβαρές ποσότητες συντηρητικών που κάνουν κακό στον οργανισμό μας. Καλύτερα λοιπόν, να αγοράζετε ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς σας.

Share This

Leave a Comment