Πότε ξεκινάει τελικά η Black Friday;

Πότε ξεκινάει τελικά η Black Friday;

Επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με το πότε ξεκινάει η Black Friday. Η Black Friday 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Τι είναι εκείνο που μπερδεύει τους καταναλωτές; Ότι πολλές επιχειρήσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν περισσότερους καταναλωτές και να επωφεληθούν και οι ίδιες, παρατείνουν τις εκπτώσεις τους ή ξεκινούν λίγο νωρίτερα.

Η Black Friday είναι μια μικρή γιορτή για την αγορά. Και μόνο το γεγονός ότι ο κόσμος βγαίνει έξω για να «χαζέψει» τις προσφορές και τις εκπτώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλάζει η διάθεση και η αγορά τονώνεται. Κάπως έτσι, τα διαφημιστικά που προλογίζουν την άφιξη της Black Friday θα αρχίσουν να κατακλύζουν τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, το Διαδίκτυο αρκετές μέρες νωρίτερα. Ακόμη και μία εβδομάδα πριν, τα πρώτα φυλλάδια με τις εκπτώσεις για τη Black Friday θα αρχίσουν να διανέμονται, την ίδια ώρα που στέλνονται τα πρώτα newsletters με τις προσφορές. Με τον τρόπο αυτό, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να «προγραμματίσει» τις αγορές του. Αν δεν ήταν γνωστές οι προθέσεις των εμπορικών επιχειρήσεων σχετικά με το πόσο γενναίες εκπτώσεις θα κάνουν, θα ήταν δυσκολότερο για τον καταναλωτή να ξέρει ποια εμπορική επιχείρηση τον συμφέρει καλύτερα να επιλέξει.

Και φυσικά, πολλές επιχειρήσεις κρατούν τις εκπτώσεις τους και για την επόμενη μέρα που είναι Σάββατο και εξυπηρετεί όσους εργάζονται και δεν έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την Black Friday. Δεν είναι λίγες ακόμα και εκείνες που κρατούν ακόμα και όλη την επόμενη εβδομάδα τις τιμές τους χαμηλά, για εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Share This

Leave a Comment