Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο super market

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο super market

Food experts, αναλυτές και ψυχολόγοι έχουν κατά καιρούς αποφανθεί σχετικά με όλα αυτά που κάνουμε λάθος, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε πάντα εκτός προϋπολογισμού στο super market. Λίγο το marketing, λίγο η ψυχολογική μας κατάσταση, πολύ η καταναλωτική μας φύση μας κάνουν να ξεφεύγουμε αγοράζοντας συχνά πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Ας δούμε τρικς για να γίνουμε καλύτεροι καταναλωτές και ίσως πιο έξυπνοι…

-Ας συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο των αισθήσεων στο marketing
Όταν περνάτε την πόρτα της εισόδου του super market σχεδόν πάντα σας έρχονται μυρωδιές από φρεσκοψημένο ψωμί ή κοτοπουλάκι φούρνου… Οι σιελογόνοι αδένες σας δυσκολεύονται να αντισταθούν και κάπως έτσι τσιμπάτε. Όχι; Ακόμη και αν έχετε προγραμματίσει άλλο φαγητό ή έχετε φαγητό από την προηγούμενη μέρα, δυσκολεύεστε να αντισταθείτε. Το αποτέλεσμα είναι ή να βγείτε εκτός προγράμματος ή να καταλήξετε να έχετε τόσο φαγητό που δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα.

-Τα καρότσια των super markets δεν μεγαλώνουν κατά λάθος
Στο παρελθόν δεν ήταν τόσο μεγάλα τα καρότσια των super market. Η αίσθηση πως το καρότσι σας είναι άδειο, εξυπηρετεί πολύ καλά τον σκοπό να το γεμίσετε… Έτσι μεγάλο όπως είναι, σας δίνει την αίσθηση ότι δεν ψωνίσατε αρκετά.

-Όσο πιο πολλά αγοράζετε, τόσο πιο πολλά καταναλώνετε
Αν συνηθίζατε να αγοράζετε ένα 6 pack αναψυκτικών την εβδομάδα και καταναλώνατε τόσο και ξαφνικά αρχίσετε να παίρνετε το πακέτο των 12 επειδή είναι σε προσφορά, πιθανόν θα αρχίσετε να πίνετε 12 αναψυκτικά την εβδομάδα… Αυτό αλλάζει εντελώς τις διατροφικές σας συνήθειες, με αποτέλεσμα πέρα από επιπλέον έξοδα να παίρνετε και βάρος…

-Τα λαχανικά πρώτο τραπέζι πίστα
Τα λαχανικά και τα φρούτα βρίσκονται δικαίως στις πρώτες θέσεις μόλις μπαίνει κανείς στο super market αφού με τα ζωηρά τους χρώματα, ανεβάζουν την καταναλωτική και όχι μόνο διάθεση! Αν καταφέρετε να μείνετε πιστοί σε όσα πραγματικά χρειάζεστε δεν είναι πρόβλημα. Αν πάλι, είναι να σας πιάσει το καταναλωτικό σας, καλύτερα να ψωνίσετε φρούτα και λαχανικά.

-Φοράτε ακουστικά στο super market
Ακούστε μουσική όταν κάνετε τα ψώνια σας στο super market. Θα σας γλιτώσει από περιττά ψώνια, αφού δεν θα ακούτε τις ανακοινώσεις των προσφορών.

Share This

Leave a Comment