Πώς δεν θα ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ στο αεροδρόμιο

Πώς δεν θα ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ στο αεροδρόμιο

Όσο καλά προετοιμασμένοι ταξιδιώτες και αν είστε, ο χώρος του αεροδρομίου είναι τέτοιος που σίγουρα θα σας βάλει στον πειρασμό. Πολλά τα καταστήματα, μεγάλη η αναμονή πολλές φορές και τα εστιατόρια σωστή πρόκληση. Κάπως έτσι κάνετε έξοδα που δεν είχατε προγραμματίσει να κάνετε. Αν ενδώσετε και στα ψώνια και στο φαγητό ή στον καφέ της αναμονής, τότε έχετε ξοδέψει μέχρι να μπείτε στο αεροπλάνο για το ταξίδι σας, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Ας δούμε κάποια tips για το πώς μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά χωρίς να βγει από το πορτοφόλι σας ούτε 1 ευρώ.

-Χρησιμοποιήστε τα μίλια σας στα εστιατόρια

Το φαγητό, το ποτό ακόμη και ο καφές στα αεροδρόμια μπορεί να είναι ακριβό. Σίγουρα κοστίζει περισσότερο από τον μέσο όρο των τιμών εκτός του αεροδρομίου. Αντί, λοιπόν, να ξοδέψετε μετρητά, μπορείτε να πληρώσετε εξαργυρώνοντας τους πόντους (μίλια) που έχετε συγκεντρώσει από προηγούμενες πτήσεις σας. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σήμερα έχουν σχετικά προγράμματα για όλους εκείνους που ταξιδεύουν συχνά. Σε συνεργασία με Τράπεζες έχουν μετατρέψει τα μίλια σε μια συγκεκριμένη συναλλαγματική ισοτιμία. Κάπως έτσι, όσο περισσότερο ταξιδεύετε με μια εταιρεία τόσο περισσότερα χρήματα συγκεντρώνονται στον λογαριασμό σας. Αυτά, μπορείτε είτε να τα ξοδέψετε για την αναβάθμιση της αεροπορικής σας θέσης είτε για άλλους σκοπούς που σας εξυπηρετούν, όπως είναι τα έξοδα που θα κάνετε μέσα στο αεροδρόμιο.

-Τα ψώνια από duty free

Πολύ συχνά όταν έχετε χρόνο πριν την πτήση σας δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του duty free. Προϊόντα χωρίς φορολογικούς δασμούς, σε τιμές σαφώς πιο συμφέρουσες. Ανάλογα, μάλιστα, με το αεροδρόμιο, η ποικιλία των προϊόντων ποικίλει με πολλές επιλογές προϊόντων πολυτελείας συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, των αρωμάτων, των ενδυμάτων και των αξεσουάρ.

Λίγο η καλή ψυχολογική κατάσταση –ε, ταξίδι πάμε!- λίγο ο πειρασμός της πιο χαμηλής τιμής, στα duty free καταστήματα μπορεί να ξοδέψετε πραγματικά μεγάλα ποσά. Και πάλι μπορείτε να εξαργυρώσετε πόντους από τα μίλια που έχετε συγκεντρώσει. Θα ήταν ίσως σοφό, πριν ταξιδέψετε να ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρεία και την τράπεζά σας, αν μπορείτε να εξαργυρώσετε οπουδήποτε θέλετε –λογικά μπορείτε- ώστε να μην επιβαρύνετε στα duty free καταστήματα την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα.

-Συνδεθείτε στο Wi-Fi

Κάποιες φορές που η αναμονή στο αεροδρόμιο είναι εξαιρετικά μεγάλη και τα καταστήματα όχι αρκετά για να περάσετε όλον αυτόν τον χρόνο, η σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι η λύτρωσή σας. Ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρείας για τη δωρεάν παροχή Wi-Fi πριν το ταξίδι σας. Πολλές εταιρείες δίνουν ελεύθερη πρόσβαση για τους ταξιδιώτες τους σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου ενώ άλλες τη δίνουν ελεύθερα στους πιο πιστούς πελάτες τους και με πακέτα πληρωμής στους λιγότερο τακτικούς. Κάντε τον προγραμματισμό σας ώστε να έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία ή να δείτε μια σειρά και να μιλήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Share This

Leave a Comment