8 ιδιαίτερα χρήσιμα tips για να εξοικονομήσετε χρήματα από το ταξίδι των διακοπών σας

8 ιδιαίτερα χρήσιμα tips για να εξοικονομήσετε χρήματα από το ταξίδι των διακοπών σας

Σύμφωνα με έρευνα του Bankrate, υπάρχουν ακριβώς 35 εκατομμύρια Αμερικάνων πολιτών που αναμένουν να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο, κατά την περίοδο των διακοπών που μας έρχεται. Μεταξύ αυτών, τα 31 εκατομμύρια σχεδιάζουν επίσης να φτάσουν αεροπορικώς στον προορισμό τους, σύμφωνα με ευρήματα της ίδιας έρευνας. Και πριν ακόμα φτάσουμε καν κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές, σχεδόν 1 στους 4 έχει ήδη καταστρώσει και ένα πλάνο για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις. Ωστόσο, για όλους εσάς που πατάτε διαρκώς το «snooze» και αφήνετε το κλείσιμο εισιτηρίων και διαμονής, για την τελευταία στιγμή, φαίνεται πως τελικά μπορείτε να βγείτε ευνοημένοι από αυτή σας την αναβλητική συνήθεια, καθώς μπορεί να σας «πληρώσει» μακροπρόθεσμα.

«Η αλήθεια είναι πως, εκτός και αν αφήσετε για την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την κράτηση, δεν θα παρατηρήσετε και ουσιαστική διαφορά στην τιμή καθώς αυτές περίοδοι είναι σταθερά δημοφιλείς», ανέφερε η Gillian Tans, CEO του booking.com, όταν ρωτήθηκε για το ποια ημέρα είναι και η καλύτερη για να κλείσει κάποιος ένα δωμάτιο για τη διαμονή του. «Ωστόσο, αν μπορείτε να είσαστε λίγο πιο αυθόρμητοι, τότε βασιζόμενοι στις πιθανότητες της τελευταίας στιγμής ίσως και να ανακαλύψετε μερικές προσφορές – διαμάντια.»

Στην περίπτωση που δεν έχετε ιδιαίτερα περιθώρια για μεταβολή στην ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής από τις διακοπές σας, όπως υποστηρίζει ο Hopper που είναι ειδικός στην παρακολούθηση των εισιτηρίων, η καλύτερη χρονική στιγμή για να αγοράσετε εισιτήρια για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας βρίσκεται νωρίς τον Οκτώβριο.

Στη πραγματικότητα, οι μοναδικοί άνθρωποι που θα έπρεπε να κλείνουν τα ταξίδια τους αρκετά πιο νωρίς από την ημερομηνία του ταξιδιού, και σύμφωνα πάντα με το Bankrate, είναι εκείνοι που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν και ανταμοιβές από πόντους ή από ταξιδιωτικά μίλια. Τα εισιτήρια αλλά και τα δωμάτια που διατίθενται προς πληρωμή μέσα από τα προγράμματα ανταμοιβής, «τείνουν να γίνονται σπανιότερα όσο πλησιάζουν και οι μέρες για το ταξίδι».

Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα παραπάνω από τις φετινές σας διακοπές, ή και γενικά από τα ταξίδια σας, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας tips που ανακαλύψαμε από το Tans:

Ταξιδέψτε όσο πιο ελαφριά γίνεται

«Είτε πρόκειται για αποσκευές που θα δώσετε στο αεροπλάνο για φύλαξη είτε για χειραποσκευές που θα πάρετε μαζί σας στην καμπίνα, φροντίστε πάντα να ζυγίζετε αλλά και να μετράτε τις διαστάσεις τους, διασφαλίζοντας πως συμβαδίζουν και με τα guidelines των εκάστοτε αερογραμμών. Οι επιπλέον χρεώσεις για αποσκευές που ξεφεύγουν από όρια που θέτει μια αεροπορική εταιρία, μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Συνεπώς, αποφύγετε κάθε επιπλέον χρέωση παίρνοντας μόνο μια χειραποσκευή όπου αυτό είναι δυνατόν.»

Επιλέξτε μια μέρα στη μέση της εβδομάδας για το ταξίδι σας

«Ζητήστε μια μικρή άδεια εν μέσω της εβδομάδας. Αντί λοιπόν να ταξιδέψετε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ξεκινήστε ένα ταξίδι μια Τρίτη ή μια Τετάρτη, μέρες δηλαδή που αποτελούν κατά κύριο λόγο και τις ημέρες με τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Η ευελιξία όσον αφορά στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, μπορεί πάντα να βοηθήσει αρκετά στην εξοικονόμηση χρημάτων.»

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας σνακς για το δρόμο

«Πάρτε μαζί σας σνακ από το σπίτι. Συνήθως, από το σημείο όπου βρίσκεται η ασφάλεια του αεροδρομίου και έπειτα, ή σε περιοχές γύρω από δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν, οι τιμές του φαγητού μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσιες των κανονικών. Φροντίστε λοιπόν να πάρετε μαζί σας μπόλικα travel friendly σνακ, ή επισκεφτείτε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ κοντά στον προορισμό σας.»

Κάνετε μια μικρή έρευνα για τον τόπο που πρόκειται να επισκευτείτε

«Κατανοήστε την τοπική κουλτούρα. Για παράδειγμα, παρόλο που οι περισσότεροι Αμερικάνοι αφήνουν ένα 15-20% ως φιλοδώρημα, οι Ευρωπαίοι δεν φαίνεται να κάνουν το ίδιο καθώς εκείνο βρίσκεται ήδη ενσωματωμένο και στον τελικό λογαριασμό. Σιγουρευτείτε λοιπόν πως δεν ξοδεύετε πολλά χρήματα σε tips που ουσιαστικά δεν χρειάζονται.»

Κυνηγήστε τις χαμηλότερες τιμές, οι οποίες μπορεί να κρύβονται σε ένα ανορθόδοξο μοτίβο πτήσης

«Γίνεται πιο δημιουργικοί με τις πτήσεις σας. Αναζητήστε πτήσεις που περιλαμβάνουν πολλές στάσεις και μεγάλους χρόνους ανταπόκρισης, και επισκεφτείτε έτσι έναν ακόμη προορισμό χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση από μέρους σας. Αντί λοιπόν να ψάχνετε για πτήσεις με τους μικρότερους χρόνους αναμονής, προτιμήστε εκείνες με τους μεγαλύτερους (που παράλληλα προσφέρονται και σε χαμηλότερη τιμή), και μην παραλείψετε να κάνετε το ίδιο και για το ταξίδι της επιστροφής.»

Πηγή

 

Share This

Leave a Comment