5 λάθη των χριστουγεννιάτικων αγορών που πρέπει να αποφύγετε

5 λάθη των χριστουγεννιάτικων αγορών που πρέπει να αποφύγετε

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι υπέροχες και μαγικές. Είναι οι πιο χαρούμενες αγορές της χρονιάς και αυτές στις οποίες ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο και χρήμα. Η σωστή οργάνωση είναι απαραίτητη για να μην βγούμε εκτός προϋπολογισμού ή προκειμένου να μην ξεχάσουμε κανέναν από τους δικούς μας ανθρώπους. Ας δούμε 5 λάθη των χριστουγεννιάτικων αγορών που πρέπει να αποφύγουμε.

1. Μην βγείτε εκτός budget και εκτός προϋπολογισμού

Η γλύκα των Χριστουγέννων μια προκαλεί να ξοδέψουμε αλόγιστα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας αφού θα δεν θα μπορούμε να καλύψουμε άλλες ανάγκες. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να μην βγείτε από το budget που έχει υπολογίσει να ξοδέψετε για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Φτιάξτε λίστα με τα πρόσωπα που δεν πρέπει να ξεχάσετε και σημειώστε τι ποσό θέλετε να διαθέσετε για την αγορά του δώρου τους.

2. Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή

Όσο πιο προνοητικός είναι κανείς τόσο καλύτερες επιλογές κάνει. Καταγράψτε όλα όσα θα χρειαστείτε τα Χριστούγεννα (δώρα και άλλες αγορές) αρκετά νωρίς ώστε να ξεκινήσετε να συγκεντρώνετε το budget που θα χρειαστείτε. Αν περιμένετε ότι το budget θα βρεθεί ξαφνικά μπροστά σας, κάνετε λάθος. Μακάρι να γινόταν αυτό! Με τον προγραμματισμό όσο νωρίτερα γίνεται, μπορείτε να ψάξετε πού θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεστε στις πιο χαμηλές τιμές. Θα μπορέσετε επίσης να επωφεληθείτε και από τη Black Friday που λαμβάνει χώρα ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και είναι μια καλή μέρα για τέτοιες αγορές.

3. Μην εγκλωβίζεστε

Κάθε χρονιά δεν είναι ίδια για κανέναν. Αν, λοιπόν, πέρσι πήρατε και παιχνίδια και ρούχα και παπούτσια στο βαφτιστήρι σας αλλά φέτος πρέπει να περιοριστείτε σε ένα μόνο από αυτά, μην αισθάνεστε άσχημα. Μην εγκλωβίζεστε σε δύσκολες σκέψεις. Τα δώρα γίνονται για να εκφράσουμε στους άλλους την αγάπη μας και για κανέναν άλλο λόγο!

4. Αν πιάνουν τα χέρια σας, σηκώστε τα μανίκια…

Όταν το budget δεν είναι αρκετό για να ευχαριστήσετε με κάποιο δώρο όλους όσους σκέφτεστε τότε χαρίστε τους κάτι που θα φτιάξετε μόνοι σας. Οι ιδέες πολλές, οι οδηγίες ακόμη περισσότερες και τα υλικά σχεδόν παντού διαθέσιμα. Αν έχετε φαντασία, όρεξη και τα χέρια σας πιάνουν, τότε μην διστάσετε να χαρίσετε στους δικούς σας ανθρώπους κάτι χειροποίητο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

5. Δώρο δεν είναι μόνο ό,τι τυλίγεται

Σκεφθείτε τι πραγματικά θα έδινε χαρά στους ανθρώπους σας. Τα δώρα δεν είναι απαραίτητα αυτά που συσκευάζονται και διακοσμούνται με πολύχρωμες κορδέλες. Δώρα είναι και οι υπηρεσίες ή ό,τι άλλο ξέρουμε ότι θα έδινε χαρά στους ανθρώπους μας. Ένα ταξίδι, τα μαθήματα εκμάθησης μια ξένης γλώσσας ή τα σεμινάρια για μια έξτρα δεξιότητα και φυσικά μια συνδρομή αποτελούν δώρα που δεν θα έπρεπε να υποτιμήσουμε και που οι δικοί μας άνθρωποι θα απολάμβαναν πραγματικά.

Share This

Leave a Comment