10 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ χωρίς να εξαργυρώσετε κουπόνια

10 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ χωρίς να εξαργυρώσετε κουπόνια

Χάρτινη ή πλαστική σακούλα; Κάποτε αυτή ήταν και  η κλασική ερώτηση που ακουγόταν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Σήμερα όχι μόνο έχουν πλέον αντικατασταθεί όλες οι χάρτινες και πλαστικές σακούλες από τις αντίστοιχες επαναχρησιμοποιήσιμες, αλλά ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο πληρώνουμε και εξοικονομούμε χρήματα στο σούπερ μάρκετ έχει παρουσιάσει ραγδαία εξέλιξη.

Παρόλο που οι παππούδες μας φαίνεται να έκαναν καλά τη δουλειά τους για αρκετά χρόνια, ψωνίζοντας με πραγματικά χρήματα και μια σειρά από χάρτινα κουπόνια στο πορτοφόλι τους, σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά μιας και μπορούμε πλέον να κάνουμε τις αγορές μας εύκολα και γρήγορα μέσα από τη μαγεία που μπορούν να προσφέρουν τα πλαστικά χρήματα και οι ανέπαφες πληρωμές.

Ωστόσο, καμία ευκολία ή gadget που έχει φέρει η σύγχρονη αγοραστική πραγματικότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ικανοποίηση που μπορούν να νιώσουν οι άνθρωποι όταν πληρώνουν λιγότερα χρήματα.

Διαβάστε λίγο παρακάτω και ανακαλύψτε έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε αισθητά το λογαριασμό του σούπερ μάρκετ.

  1. Ψωνίστε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Πόσοι από εμάς έχουμε ψωνίσει προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, μόνο και μόνο για να αντιληφθούμε λίγο αργότερα στο σπίτι πως είχαμε ήδη μερικά από αυτά που αγοράσαμε; Σύμφωνα με έρευνες, οι Αμερικάνοι σπαταλούν περίπου το 25% από το φαγητό που αγοράζουν. Συνεπώς, ψωνίστε πρώτα από το ψυγείο, την κατάψυξη και το ντουλάπι των τροφίμων σας πριν επισκεφτείτε το σούπερ μάρκετ για περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε τόσο να εξοικονομήσετε χρήματα όσο και να σπαταλήσετε λιγότερο φαγητό.

  1. Τσεκάρετε πάντα τις προσφορές.

Μπορεί να σας ακούγεται αυτονόητο αλλά θα το ξαναπούμε, μην ξεχνάτε ποτέ να τσεκάρετε τις προσφορές! Συνήθως οι καινούριες προσφορές βγαίνουν ανά εβδομάδα ή ανά μήνα και είναι πολύ σημαντικό να τις συμβουλεύεστε πριν από κάθε σας επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Οργανώστε το μενού της εβδομάδας σύμφωνα με το φαγητό που βρίσκεται σε προσφορά κάθε φορά και όχι σύμφωνα με αυτό που «τραβάει η όρεξή σας». Θα εκπλαγείτε ιδιαίτερα όταν ανακαλύψετε πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε με αυτό τον τρόπο. Αν λοιπόν το κοτόπουλο είναι εκείνο που βρίσκεται σε προσφορά την τρέχουσα εβδομάδα, αγοράστε για ολόκληρη την εβδομάδα και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε ξανά.

  1. Φτιάξτε μια λίστα και τσεκάρετέ την δύο φορές.

Πριν κατευθυνθείτε προς το σούπερ μάρκετ, φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε και προσπαθήστε να μην ξεφύγετε από αυτή. Θυμηθείτε να διπλοτσεκάρετε τη λίστα σας πριν φύγετε από το σούπερ μάρκετ, καθώς η επιστροφή σε αυτό, δεν θα μπορούσε παρά μόνο να σας κοστίσει περισσότερο, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα, από τα «εξτραδάκια» που ενδέχεται να αγοράσετε.

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή του σούπερ μάρκετ που επισκέπτεστε στο κινητό σας.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ διαθέτουν applications στο AppStore και το Play Store, τα οποία έχουν σκοπό να σας κρατούν ενήμερους με τα τελευταία νέα σε προσφορές και νέα προϊόντα. Μάθετε αυτές τις εφαρμογές και χρησιμοποιήστε τις προς όφελός σας.

  1. Τσεκάρετε την τιμή ανά κιλό ή ανά τεμάχιο.

Καθώς τσεκάρετε τις ταμπέλες των προϊόντων, ρίξτε μια ματιά και στα ψιλά γράμματα στο κάτω μέρος τους. Σχεδόν όλα τα σούπερ μάρκετ σήμερα, αναγράφουν και μια επιπλέον τιμή ακριβώς, κάτω από την τελική τιμή του προϊόντος, η οποία αφορά την τιμή ανά κιλό προϊόντος ή ανά τεμάχιο. Αγοράστε λοιπόν το προϊόν με τη χαμηλότερη τιμή και αυτομάτως έχετε επεκτείνει το budget σας λίγο ακόμα.

  1. Προτιμήστε τα μη επώνυμα προϊόντα.

Επαναπροσδιορίστε πόσο πραγματικά μπορεί να αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που ξοδεύετε, σε επώνυμα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα όπως για παράδειγμα το τυρί του τοστ, το ζαμπόν ή μια κονσέρβα τόνου που παρουσιάζουν μεγάλες διαβαθμίσεις στην τιμή από εταιρία σε εταιρία. Στην πραγματικότητα όμως, η διαφορά αυτή δεν αντικατοπτρίζεται και στη διαφορά στη γεύση ή την ποιότητα. Συνεπώς, κατά την επόμενη επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα με αντίστοιχες επιλογές μη επώνυμων και το ίδιο νόστιμων προϊόντων.

 

 

Share This

Leave a Comment