Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για να ψωνίζετε πιο έξυπνα

Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για να ψωνίζετε πιο έξυπνα

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια σας; Από τις καθημερινές επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ, έως και την όχι και τόσο συχνή αγορά των ηλεκτρονικών σας συσκευών, υπάρχουν μερικές απλές και έξυπνες συμβουλές που μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα.

Οι καλύτεροι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα από τα ψώνια σας

Για πολλούς από εμάς, τα ψώνια καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι του μηνιαίου μας προϋπολογισμού. Οπότε, είτε προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά τροφίμων στο σούπερ μάρκετ, είτε προσπαθείτε να μειώσετε το κόστος από οτιδήποτε άλλο και αν αγοράζετε online, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

  • Δημιουργήστε μια λίστα με όλα τα σταθερά σας έξοδα για το μήνα αλλά και οτιδήποτε επιπλέον μπορεί να αγοράσατε μέσα σε αυτόν. Με αυτό τον τρόπο, θα σας είναι πιο εύκολο να βρείτε έπειτα από που θα αρχίσετε να «κόβετε».
  • Μην ψωνίζετε συνέχεια από τα ίδια καταστήματα. Τσεκάρετε τον ανταγωνισμό και συγκρίνετε τις τιμές. Για παράδειγμα, μπορεί οι τιμές να είναι σταθερά χαμηλότερες σε κάποιο άλλο σούπερ μάρκετ, ή σε κάποιο άλλο online κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.
  • Δώστε «ειδική» προσοχή στις «ειδικές» προσφορές. Τα vouchers, οι ειδικές προσφορές, αλλά και τα προγράμματα επιστροφής χρημάτων, εφευρέθηκαν για έναν και μόνο λόγο: να σας παροτρύνουν να ξοδέψετε περισσότερα και όχι λιγότερα χρήματα. Μην αγοράσετε ποτέ κάτι που μπορεί να μην χρειάζεστε και τόσο, απλά και μόνο επειδή βρίσκεται σε προσφορά.
  • Μην ενδίδετε στις απρογραμμάτιστες ή αυθόρμητες αγορές, και σκεφτείτε αρκετά πριν προβείτε σε μια αγορά (ειδικά αν αυτή πρόκειται να αδειάσει και το πορτοφόλι σας). Αφήστε λοιπόν να περάσει τουλάχιστον μια μέρα και σκεφτείτε ξανά πόσο ανάγκη έχετε τη συγκεκριμένη αγορά το επόμενο πρωί.
  • Διαβάστε κριτικές από άλλους καταναλωτές πριν αγοράσετε ένα προϊόν. Εάν γνωρίζετε ήδη το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο και αναζητήστε κριτικές άλλων καταναλωτών στο διαδίκτυο. Αρκεί να γράψετε το όνομα του προϊόντος στην μπάρα αναζήτησης ακολουθούμενο από τη λέξη «review».

Μην ξεχνάτε τα δικαιώματά που έχετε ως καταναλωτής

 Ως καταναλωτής, έχετε πάντα το δικαίωμα να κάνετε παράπονα, ή ακόμα και να καταγγείλετε, προβλήματα σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που αγοράσατε.

Χρησιμοποιήστε στις αγορές σας περισσότερο την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα

 Εάν κάτι πάει στραβά με μια συναλλαγή, έχοντας πληρώσει για αυτήν με την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα, σας παρέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικά με την χρήση των μετρητών.

Όλες οι συναλλαγές που γίνονται μέσω της κάρτας σας, καταγράφονται σε ένα πλήρες ιστορικό στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε ανά πάσα στιγμή. Με αυτό τον τρόπο, αν για παράδειγμα αντιληφθείτε μια μεγαλύτερη χρέωση σε κάποιο προϊόν που αγοράσατε, μπορείτε να το αποδείξετε εύκολα και γρήγορα από το ιστορικό συναλλαγών της κάρτας σας.

Πηγή

 

 

 

 

 

Share This

Leave a Comment