Συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα από το φαγητό

Συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα από το φαγητό

Στο σούπερ μάρκετ

Επιλέξτε τις οικονομικές μάρκες τροφίμων. Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά, όπως το τυρί του τοστ και το ζαμπόν, διατίθενται και σε πιο οικονομικές μάρκες από αυτές που συνήθως αγοράζετε, οι οποίες δεν έχουν και ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους στην γεύση και την ποιότητα.

Συγκρίνετε τις τιμές των ίδιων προϊόντων μεταξύ των διαφορετικών σούπερ μάρκετ.

Κάντε τα ψώνια σας μέσα από ένα σούπερ μάρκετ που λειτουργεί online.

Φτιάξτε μια λίστα με τα ψώνια σας και προσπαθήστε σκληρά να μην ξεφύγετε από αυτήν.

Ορίστε ένα εβδομαδιαίο budget και τηρείστε το (!).

Μην πέφτετε “θύμα” των κλασικών μεθόδων που ακολουθούν τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα.

Προτιμήστε οικονομικά σούπερ μάρκετ.

Κάντε τα ψώνια σας την καταλληλότερη ημέρα της εβδομάδας: υπάρχουν σούπερ μάρκετ που προσφέρουν μειωμένες τιμές μόνο για αγορές σε συγκεκριμένες ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Φροντίστε να γνωρίζετε καλά όλα τα δικαιώματά σας ως καταναλωτής, και επιστρέφετε πάντα ένα προϊόν που φαίνεται να είναι αλλοιωμένο.

Εάν συνηθίζετε να κάνετε τα ψώνια σας στη λαϊκή αγορά, μην ξεχνάτε να κάνετε και το γνωστό παζάρι για την τελική τιμή του προϊόντος.

Εκμεταλλευτείτε τα κουπόνια που προσφέρουν τα online σούπερ μάρκετ στους νέους τους πελάτες.

Ψάξτε για κουπόνια τα οποία μπορεί να δίνονται μαζί με εφημερίδες, περιοδικά ή ηλεκτρονικά newsletters, και χρησιμοποιήστε τα για να αγοράσετε φθηνότερα μόνο τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές επιστροφής χρημάτων μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο.

Αγοράστε προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά μόνο στις περιπτώσεις που η αγορά πολλών τεμαχίων αξίζει, όπως για παράδειγμα στο χαρτί τουαλέτας.

Σκεφτείτε εποχικά όταν κάνετε τα ψώνια σας: τα προϊόντα και τρόφιμα εποχής είναι είναι σχεδόν πάντα αρκετά φθηνότερα. Εάν καταλήξετε να αγοράσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεστε, καταψύξτε την έως ότου να έρθει η ώρα που θα την χρειαστείτε ξανά.

Μην επισκέπτεστε ποτέ το σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι!

Αγοράστε το κρέας σας σε μεγαλύτερα κομμάτια και κάντε το να διαρκέσει περισσότερο: για παράδειγμα, αγοράστε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και χρησιμοποιήστε το στήθος και τα μπούτια του στη δημιουργία των βασικών γευμάτων της ημέρας σας, και τα υπόλοιπα μέρη του για να συνθέσετε μικρότερα σνακς ή μια ζεστή σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Προτιμήστε τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά αντί των φρέσκων. Δεν φαντάζεστε πόσο πιο οικονομικά μπορεί να σας έρθουν.(Αν και δεν είναι πιο υγιεινά).

Μην ξοδεύετε ποτέ επιπλέον χρήματα στις πλαστικές σακούλες. Θυμηθείτε πως εκτός από την τσέπη σας, κάνουν κακό και στο περιβάλλον.

Αγοράστε φαγητό σε κονσέρβες, σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις, καθώς έχει τη δυνατότητα να διατηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στην κουζίνα

Καταψύξτε το οτιδήποτε μπορεί να καταψυχθεί. Το κλειδί είναι να καταψύχετε τα προϊόντα σας σε μερίδες και να γνωρίζετε τι επιτρέπεται να μπαίνει στην κατάψυξη και τι όχι.

Φροντίστε να μάθετε όλα τα tricks που μπορούν να κάνουν το αποθηκευμένο σας φαγητό να κρατήσει περισσότερο (έως εβδομάδες ή ακόμα και μήνες περισσότερο από όσο νομίζατε).

Μάθετε και ξεκινήστε να μαγειρεύετε. Μαγειρεύοντας τις δικές σας προσωποποιημένες συνταγές, θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα αγοράζοντας τα υλικά που σας συμφέρει περισσότερο από το σούπερ μάρκετ.

Προγραμματίστε το μενού της επόμενης εβδομάδας, ψωνίστε αναλόγως και χρησιμοποιήστε τον καταψύκτη όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος.

Μαγειρέψτε με τον συγκάτοικό σας σε «βάρδιες».

Καλλιεργείστε το δικό σας φαγητό στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να έχετε έναν ολόκληρο κήπο για να το κάνετε αυτό.

Αφιερώστε ημέρες νηστείας και δίαιτας για να ισοσταθμίσετε τις ημέρες που ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε ένα δείπνο έξω ή μια νύχτα για ποτό.

Ελέγξτε το στοκ του σπιτιού σας πριν από την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, και καθορίστε τη λίστα με τα ψώνια σας σύμφωνα με τα προϊόντα που σας λείπουν πραγματικά.

Μειώστε την ποσότητα του κρέατος που καταναλώνετε εβδομαδιαίως και ανεβάστε έτσι την οικολογική σας συνείδηση. Αυτό είναι κάτι που σπανίζει πραγματικά στις μέρες μας

Επενδύστε στην αγορά μερικών ποιοτικών τάπερ και μην αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμο φαγητό στο γραφείο.

Επενδύστε σε έναν slow cooker. Ακόμα και το πιο οικονομικό κρέας έχει απίθανη γεύση όταν σιγομαγειρεύεται για 12 ώρες.

Όταν τρώτε έξω

 Χρησιμοποιήστε τα προγράμματα ανταμοιβής πιστών πελατών και εκμεταλλευτείτε τα μενού που προσφέρουν δωρεάν συνοδευτικά γεύματα.

Εγγραφείτε σε newsletters προκειμένου να κερδίσετε εκπτωτικούς κωδικούς

Μην ντρέπεστε να ζητήσετε από το προσωπικό να πακετάρει το φαγητό που έχει περισσέψει για να το πάρετε στο σπίτι.

Ακολουθήστε όλες τις αγαπημένες σας εταιρίες φαγητού, καφέ και εστιατόρια στα social media και μάθετε πρώτοι για δωρεάν προσφορές και προωθητικές ενέργειες με εκπτωτικούς κωδικούς.

Πηγή

 

Share This

Leave a Comment