Πως θα κάνετε το εστιατόριο σας φιλικό για τα παιδιά;

Πως θα κάνετε το εστιατόριο σας φιλικό για τα παιδιά;

 Μια ωραία ιδέα για να συγκεντρώσετε περισσότερους πελάτες στο εστιατόριο σας είναι να απευθυνθείτε στην κοινότητα των γονέων. Οι γονείς κυρίως με μικρά παιδιά,  βρίσκονται συχνά μπροστά σε αδιέξοδο ψάχνοντας να βρουν χώρους εστίασης κατάλληλους και για τα παιδιά. Λέγοντας κατάλληλους δεν εννοούμε μόνο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα ή να είναι εύκολη η πρόσβαση στα καρότσια ή να υπάρχει ειδικός χώρος αλλαγής πάνας για τα μωράκια,  αλλά εννοούμε χώρους που τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία του γεύματος.

Ας δούμε μερικές ιδέες για να μετατρέψετε το εστιατόριο σας, σε ένα baby/kid friendly χώρο:

Κατάλληλα καθίσματα

Εάν θέλετε να κάθονται τα παιδιά στην καρέκλα τους, θα πρέπει να τους προσφέρετε καρέκλες στις οποίες και θα  μπορούν να κάτσουν άνετα και θα μπορούν να φτάνουν στο τραπέζι που είναι μπροστά τους.

Για τα μικρά παιδιά θα πρέπει να προμηθευτείτε τα ειδικά ψηλά καθίσματα που προσφέρουν άνεση και ασφάλεια. Εκτός ότι αυτές οι καρέκλες είναι πιο στενές και τα παιδιά χωράνε χωρίς να φοβούνται ότι θα πέσουν, διαθέτουν και ζώνη ασφαλείας η οποία τα βοηθά να μένουν ακίνητα. Για τα πιο μεγάλα παιδιά, θα ήταν καλό να φτιάξετε ειδικά τραπέζια στο μέγεθος τους ή να προμηθευτείτε πλαστικά με τις αντίστοιχες καρέκλες.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι γονείς και παιδιά άνετα και κανείς δεν θα νιώθει παραμελημένος.

Κατάλληλα σερβίτσια

Προσφέρετε στους μικρούς σας επισκέπτες πλαστικά πιάτα και ποτήρια κατάλληλα για τα χεράκια τους. Αντίστοιχα μπορείτε να έχετε παιδικές χαρτοπετσέτες ή χαρούμενες σαλιάρες για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προσφορές σε εμπόριο τροφίμων χονδρική. Συμβουλέψτε τους σερβιτόρους να μην γεμίζουν τα ποτήρια μέχρι επάνω για να αποφύγετε τα ατυχήματα.

Τραπέζια… δημιουργικής απασχόλησης

Επιλέξτε χάρτινα τραπεζομάντηλα και αφήστε επάνω κηρομπογιές και μαρκαδόρους (ιδανικά αυτούς που ξεπλένονται με νερό). Η ζωγραφική μπορεί να κρατήσει απασχολημένα τα παιδιά κατά τα πρώτα 10 λεπτά που βρίσκονται στο τραπέζι, μια «κρίσιμη περίοδος» μέχρι να αρχίσουν να έρχονται τα ποτά και τα φαγητά.

Κατάλληλο και πιο οικονομικό παιδικό μενού

Δημιουργήστε παιδικό μενού και ως προς τα είδη αλλά και ως προς το μέγεθος. Είναι πολύ συνηθισμένο οι γονείς να παραγγέλνουν μία κανονική μερίδα για τα παιδιά και να την βλέπουν να πηγαίνει χαμένη. Εκτός ότι τα παιδιά, δεν μπορούν να φάνε τόσο πολύ συνήθως δεν θέλουν κιόλας. Προφανώς το παιδικό μενού θα πρέπει να είναι πιο οικονομικό και πολύ πιο «χαρούμενα» παρουσιασμένο.

Σερβίρετε το φαγητό γρήγορα

Δώστε προτεραιότητα στα παιδιά και κάντε γρήγορα. Η αλήθεια είναι πως οι μικροί μας φίλοι μπορούν να βαρεθούν και να αλλάξουν διάθεση μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι πολύ σημαντικός για τους γονείς ο τρόπος που θα διαχειριστείτε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμονής. Εάν καλαθάκι με ψωμί ή με κριτσίνια (σε διάφορες γεύσεις) είναι μια καλή ιδέα, καθώς μπορούν να κόψουν λίγο την πείνα. Παρόλα αυτά κάποιοι γονείς μπορεί να φοβηθούν ότι τα «ψωμιά» θα κόψουν τελείως την πείνα και τελικά τα παιδιά δεν θα φάνε. Οπότε κάντε γρήγορα!

Share This

Leave a Comment